Toimistorakennus

VTT Oy

Operaattoripalvelu ja tulevaisuuden parannusten, kuten automaattisen pistoke & lataus- ja kuormituksen tasapainottamisen, suunnittelu.

VTT Oy, sijaitsee Espoossa, ja on Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayritys, joka edistää innovaatioita eri teollisuudenaloilla luoden kestävää kasvua.

Projektin Kohokohdat:

  • Mobiilisovellus
  • Eri laturimerkeille kustomoitu kuorman tasapainotus
  • Automaattinen Kytke & Lataa

KotiChargen ja VTT-yhtiön välisen yhteistyön ensisijaisena tavoitteena oli käyttää sähköautojen latausverkkoa yhtiön parkkipaikalla ja saada laturit käyttäjien ulottuville KotiCharge-mobiilisovelluksen kautta. Otimme käyttöön automaattisen kytke & lataa -ominaisuuden sekä asennamme kuormantasauslaitteen tulevaisuudessa. Kotichargessa toteutamme jokaisen ominaisuuden yksitellen vaiheistetulla menetelmällämme.

Hankintavaihe 1: laturien käyttöönotto

KotiChargen ja VTT-yhtiön välisen yhteistyön perimmäisenä tavoitteena oli käyttää sähköautojen latausverkkoa ajoneuvon parkkipaikalla ja saada laturit tehokkuuden ulottuville KotiCharge-mobiilisovelluksen avulla. Otimme käyttöön automaattisen kytke & lataa -ominaisuuden sekä asensimme sopivan kuormantasauslaitteen. Kotichargessa toteutamme jokaisen ominaisuuden yksitellen vaiheistetulla menetelmällä.

Our Installation Location

Hankintavaihe 2: Automaattisen kytke & lataa -toiminnon käyttöönotto

KotiCharge asentaa latausasemille kameroita osana kakkosvaihetta, joka on nyt käynnissä automaattisen kytke & lataa -ominaisuuden mahdollistamiseksi, joka tarjoaa saumattoman, Teslan-kaltaisen latauskokemuksen. Kuljettajien tarvitsee vain liittää sähköauton latauskaapeli latauspisteeseen, ja auto alkaa latautua heti ilman lisätoimenpiteitä.

Vaihe 3: Kuormituksen tasapainotus useille latureille

Kolmannessa vaiheessa KotiCharge valmistautuu ottamaan käyttöön uuden kuormituksen tasauslaitteen tasapainottamaan kuormitusta kaikkien laturien kesken.
Jakaakseen latauskuorman tasaisesti kaikkien laturien kesken, mukaan lukien tässä erässä olevat neljä Keba-laturia, KotiCharge käyttää huippuluokan kuormantasausalgoritmeja. Tämä älykäs järjestelmä seuraa käytössä olevien laturien määrää, tasapainottaa samassa sähkölinjassa olevien AC- ja DC-laturien välistä kuormitusta ja muuttaa latausnopeutta dynaamisesti välttääkseen yhden laturin ylikuormituksen samalla maksimoimalla kaikkien latausporttien käytön ja mahdollistaen nopean latauksen.

Johtopäätökset

KotiCharge osoitti sitoutumisensa innovaatioon ja kestävään kehitykseen rakentamalla vaiheittain VTT:n sähköautojen latausverkostoa. Saumattoman, tehokkaan ja käyttäjäystävällisen sähköauton latauskokemuksen tarjoavat nyt laturien tehokas toiminta, mobiilisovelluksen integrointi, automatisoidun kytke & lataa käyttöönotto sekä kuormituksen tasapainotuksen tuleva käyttöönotto.

EXPLORE OUR PORTFOLIO
  TUTUSTU PORTFOLIOON  

REFERENSSIT

Aalto Yliopisto

Aalto University

22kw ABB laturin asennus olemassa olevaan lämpöpylvääseen ilman remonttia

Toimistorakennus

VTT Oy

KotiCharge työstää 2 x 100 kW laturia ja 2 x 22 kW laturia.

Asuinrakennus

Rivitalo-huoneisto

Nopea 11kw laturi taloyhtiöön ilman sähköjohtoremonttia

Aalto Yliopisto

Aalto University

22kw ABB laturin asennus olemassa olevaan lämpöpylvääseen ilman remonttia

Toimistorakennus

VTT Oy

KotiCharge työstää 2 x 100 kW laturia ja 2 x 22 kW laturia.

Asuinrakennus

Rivitalo-huoneisto

Nopea 11kw laturi taloyhtiöön ilman sähköjohtoremonttian